Russisk kjempe i harnisk over importforbud

Et av Russlands største fiskeforedlingsselskaper truer med å saksøke den russiske staten på grunn av forbudet mot import av norsk fisk.

Foto: Scanpix
Politikk

Murmansk Fish Combinat har vært nødt til å innstille driften siden tilførselen av norsk fisk har stanset opp, skriver nettstedet Barents Observer.Årsaken er det russiske forbudet mot import av fisk fra Norge, som ble innført som svar på norske sanksjoner mot Russland i forbindelse med krisen i Ukraina.Inntil forbudet ble innført i begynnelsen av august, leverte norske fartøyer fisk til det russiske selskapets anlegg i Murmansk. Anlegget kan bare ta imot levende fisk, noe som gjør det vanskelig å erstatte de norske fangstene.– Hvis problemet ikke snart blir løst, blir vi nødt til å saksøke den russiske staten, sier selskapets sjef Mikhail Zub til nyhetsbyrået Itar-Tass.Murmansk Fish Combinat hadde i utgangspunktet avtalt å ta imot 31.000 tonn fisk fra norske eksportører i andre halvår i år. (©NTB)