Russland og USA skal diskutere atomavtale

Russland og USA møtes i Moskva torsdag for å diskutere russisk overholdelse av INF-traktaten om nedrustning av kjernefysiske mellomdistanseraketter.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

I sommer hevdet USA at Russland har brutt avtalen fordi landet har gjennomført tester av en ny krysserrakett.Russiske myndigheter har godtatt kravet om å møte amerikanske representanter for å diskutere avtalen i Moskva den 11. september, sier en tjenestemann i det russiske utenriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået Interfax.INF-avtalen omfatter kjernefysiske våpen med middels rekkevidde og forbyr kort- og mellomdistanseraketter med en rekkevidde på mellom 480 og 570 kilometer i Europa.Den ble inngått av USAs daværende president Ronald Reagan og hans sovjetiske motpart Mikhail Gorbatsjov i 1987 og har blitt omtalt som etterkrigstidens første virkelige nedrustningsavtale.