Russland vurderer å stenge luftrommet for EU-fly

Statsminister Dmitrij Medvedev sier det kan bli aktuelt å stanse flygninger over Russland dersom EU går videre med planene om nye sanksjoner mot landet.

Russlands president Dmitrij Medvedev. Foto: Scanpix
Politikk

– Hvis det kommer nye sanksjoner mot energisektoren eller flere begrensninger for den russiske finanssektoren, ser vi oss nødt til å svare på en asymmetrisk måte, sier Medvedev i et intervju med den russiske avisen Vedomosti mandag.De 28 medlemslandene i EU har blitt enige om nye økonomiske sanksjoner mot Russland. Disse skulle tre i kraft mandag, men EU har sagt sanksjonene kan bli stanset dersom Russland viser vilje til å stanse den blodige konflikten i Ukraina.Fredag kom Russland og Ukraina til enighet om en våpenhvile, men denne er svært skjør og meldinger om at den er brutt kom allerede lørdag.I intervjuet oppfordrer Medvedev alle partene om å godta fredsplanen til president Vladimir Putin, som vil gi de prorussiske opprørerne kontrollen over store landområder øst i Ukraina.– Krisen vil bli løst dersom de ukrainske lederne viser velvilje og godtar forslagene fra Russland, sier Medvedev.