Satte Jonas Gahr Støre på plass

SV-leder Audun Lysbakken er skuffet over LO som han mener har bidratt til å dempe Arbeiderpartiets klimaambisjoner.

Politikk

– Det var trist å se hvor raskt oljekameratene i norsk politikk var ute og satte Jonas Gahr Støre på plass, sa Lysbakken da han fredag talte til SVs landsstyre i Oslo.– Jeg er ikke overrasket over Norsk Olje og Gass. Jeg er ikke overrasket over Høyre. Men jeg er skuffet over LO, sa han.Lysbakken mener det er viktig at han som LO-medlem sier ifra til «kameratene på Youngstorget».– Vi vet at sterke krefter i LO ønsker en annen kurs. Når Jonas Gahr Støre er i bevegelse kan ikke LO stå bom fast. Fagbevegelsen må også bevege seg i grønnere retning, sier han.Lysbakken oppfordrer LO til å slutte opp om signalene fra Støre om en ny klimapolitikk. Konkret ber SV om at deler av norsk olje og gass blir liggende i bakken.