SV godt under sperregrensen

SV får bare 3,6 prosent på en ny meningsmåling og er dermed igjen under sperregrensen. Både regjeringspartiene og Ap går fram.

Audun Lysbakken - Foto: Scanpix
Politikk

Etter målingen utført for Nationen og Klassekampen av Norfakta må SV-leder Audun Lysbakken igjen konstatere at partiet sliter i motbakke.SV går tilbake med 0,3 prosentpoeng og er for åttende gang i år under sperregrensen, skriver Nationen. Lysbakken avviser likevel at det er noen krisestemning i partiet.– Vi ligger stabilt rett under valgresultatet fra i fjor. Jeg opplever stemningen i SV som god og kampklar, men verken jeg eller partiet er fornøyd med å ligge der vi ligger, sier Lysbakken.Arbeiderpartiet går fram med 0,2 prosentpoeng til 36,2 prosents oppslutning, mens Sp går tilbake med 0,4 prosentpoeng og får 5,3 prosent.Regjeringspartiene går begge fram. Høyre med 0,6 prosentpoeng til 25,2 prosent, og Frp med 0,3 prosentpoeng til 15,3 prosents oppslutning.Regjeringens samarbeidspartier går begge tilbake med 0,1 prosentpoeng. For Krfs vedkommende betyr dette en oppslutning på 4,8 prosent, mens Venstre må nøye seg med 4,4 prosent.Miljøpartiet De Grønne oppnår 3,2 prosent, tilbake 0,3 prosentpoeng, og Rødt 1 prosents oppslutning, tilbake 0,2 prosentpoeng. (©NTB)