Tidligere Frp-politiker må møte til ny rettsrunde

En Frp-politiker som tidligere er dømt for voldtekt av en 21 år gammel mann må møte til ny behandling i lagmannsretten. Høyesterett opphevet en tidligere dom i lagmannsretten etter en anke.

Foto: Scanpix
Politikk

Den 38 år gamle Frp-politikeren ble i mai dømt til et års ubetinget fengsel i Gulating lagmannsrett for å ha voldtatt en 21 år gammel mannlig barnevakt i 2009. Etter at han anket til Høyesterett ble dommen opphevet 8. juli.Ifølge Stavanger Aftenblad tar statsadvokaten i Rogaland, Tormod Haugnes, opp saken på ny for lagmannsretten.– Tidspunktet for ny behandling i lagmannsretten er ikke berammet, men jeg håper den kommer relativt raskt opp på grunn av sakens historikk og forhåpentligvis før jul, sier Haugnes til avisen.I lagmannsretten ble Frp-politikeren også dømt til å betale den fornærmede mannen, som i dag er 25 år gammel, 411.000 kroner.Mannen var tidligere bystyremedlem for Frp og ble pågrepet i juni 2012. Han ble sykmeldt og fritatt for alle politiske verv. Mannen har hele tiden nektet straffskyld. (©NTB)