USA bomber IS-opprørere ved demning i Irak

Amerikanske militærfly er i gang med å bombe IS-opprørere i nærheten av Haditha-demningen nordvest for Bagdad, melder Reuters.

Jagerfly av typen F-16 - Foto: AP
Politikk

Luftangrepene har som mål å hindre opprørerne som truer de irakiske sikkerhetsstyrkene som kontrollerer demningen, opplyser en amerikansk militærtjenestemann til nyhetsbyrået.Haditha-demningen i elva Eufrat har siden august vært truet av opprørere fra Den islamske staten (IS), ifølge irakiske kilder i Anbar-provinsen.– På forespørsel fra den irakiske regjeringen, og i henhold til vårt oppdrag om å beskytte amerikansk personell og utstyr, har amerikanske militærfly begynt å angripe ISIL-terrorister i nærheten av Haditha-demningen, sier tjenestemannen som ønsker å være anonym.ISIL er navnet IS gikk under før sommeren.– Disse angrepene gjennomføres for å forhindre terroristene i å fortsatt true irakiske sikkerhetsstyrker som kontrollerer demningen, sier Reuters' kilde. (©NTB)