USA med koalisjon mot ISI

USA oppfordrer ni andre land til å bli med i en militærkoalisjon for å bekjempe islamistgruppen Den islamske staten (IS). Norge er ikke blant de ni landene.

John Kerry - Foto: AP
Politikk

USAs utenriksminister John Kerry holdt et møte med de ni landene under NATO-toppmøtet i Newport i Wales.På møtet deltok representanter fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Danmark, Tyrkia, Polen, Canada og Australia.Kerry sier det ikke er aktuelt for koalisjonen å gå inn med bakkestyrker, men sier landene i koalisjonen vil bidra for å bekjempe trusselen IS utgjør.Selv om Norge ikke er blant landene Kerry har spurt, sier KrF-leder Knut Arild Hareide at også Norge må være beredt til å sende militære styrker for å bekjempe IS.Partiet sa tidligere denne uken at Norge bør bidra i en eventuell militæraksjon mot IS, men UD sa da at det ikke nå er aktuelt å tilby USA og Irak militær bistand i kampen mot opprørsgruppen. (©NTB)