USAs handelsblokade koster cubanerne dyrt

Cuba er påført et økonomisk tap på over 740 milliarder kroner som følge av den over 50 år gamle amerikanske handelsblokaden av landet, hevder myndighetene i landet.

Publisert 10. sep. 2014 kl. 06.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 70 ord
Fra Cuba. Foto: REUTERS/Desmond Boylan.
Cubas viseutenriksminister Abelardo Moreno betegner effekten av den amerikanske handelsblokaden som «brutal».FNs hovedforsamling har gjentatte ganger og med overveldende flertall bedt USA om å oppheve handelsblokaden mot Cuba.Selv om cubanske myndigheter framstiller blokaden som total, har USA det siste tiåret vært Cubas fremste matvareleverandør.Kongressen i Washington åpnet i 2000 for å la Cuba kjøpe amerikanske matvarer og landbruksproduktene mot kontant betaling. Det har siden vært god butikk for amerikanerne. (©NTB)