Vegvesenet godtar bot etter brukollaps i Trondheim

Statens vegvesen har vedtatt et forelegg på 5 millioner kroner etter brukollapsen i Trondheim i fjor. To personer mistet livet i ulykken.

Publisert 15. sep. 2014 kl. 14.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Bro under bygging ved IKEA i Trondheim kollapset. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
Forelegget var opprinnelig på 7 millioner kroner, men er redusert av Statsadvokaten.– Som byggherre har Statens vegvesen et overordnet ansvar for helse, miljø og sikkerhet. Etterforskningen av ulykken har avdekket forhold som ikke var tilfredsstillende – og Statens vegvesen vedtar derfor forelegget, heter det i en fra Vegvesenet.Fra før har entreprenørselskapet Reinertsen vedtatt et forelegg – også det redusert fra 7 til 5 millioner kroner.Rotvollhaugen bru ved Leangen i Trondheim kollapset 8. mai i fjor mens den var under oppføring. En 37 år gammel kvinne som kjørte under brua i bil og en 53 år gammel anleggsarbeider som jobbet under brua, døde i ulykken.Selskapet som bygde stillaset, Master Solutions i Verdal, ble siktet kort tid etter ulykken, men bare Vegvesenet og Reinertsen blir straffet. (©NTB)