Veipenger skal bøte på avgiftssmell i nord

Regjeringen har klargjort pengesekken som skal strøs over Nord-Norge for å kompensere for bortfallet av differensiert arbeidsgiveravgift.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen. Foto: Scanpix
Politikk

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) presenterte onsdag listen over ekstrabevilgninger til ulike samferdselstiltak i landsdelen.Grepet er del av en politisk tiltakspakken som i noen grad er ment å kompensere for bortfallet av differensiert arbeidsgiveravgift.Tiltakene omfatter 70 millioner kroner til dekkelegging på riks- og fylkesveier i 2014. Ellers er det avsatt penger til tunnel på riksvei 77 Tjernfjellet i Nordland, oppgradering av Ofotbanen og Nordlandsbanen, bedret framkommelighet på E6 Kvænangfjellet vinterstid samt breddeutvidelse og utdyping av farleden i Hammerfest og Tana.En rekke bruer og flaskehalser skal også utbedres i de tre nordligste fylkene. (©NTB)