Vil kontrollere beltebruk over hele landet i helgen

For mange omkommer i bilulykker fordi de ikke bruker bilbelte, mener Statens vegvesen. Fra fredag til søndag vil bilbeltebruken bli kontrollert i hele landet.

Foto: Scanpix
Politikk

Fire av ti omkomne i trafikken brukte ikke bilbelte da ulykken skjedde, melder Vegvesenet. Det er oftest den avgjørende årsaken til omfanget av ulykken. Menn mellom 18 og 30 år er ofte involvert i disse ulykkene. Ungdom dropper oftere belte når de er sammen med andre ungdommer.– Bilbelte er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet vi har for å redusere tallet på omkomne og hardt skadde i trafikken, sier Arild Ragnøy i Statens vegvesen.Fra fredag ettermiddag klokken 16 og fram til midnatt søndag kveld skal det gjennomføres bilbeltekontroller over hele landet. Bilister som stoppes uten bilbelte, får 1.500 kroner i gebyr. Er det usikrede passasjerer under 15 år i bilen, vil føreren bli anmeldt. (©NTB)