William og Kate venter barn igjen

Prins William og kona Kate venter sitt andre barn, melder Buckingham Palace mandag.

London Foto: Scanpix Åserud, Lise
Politikk

Dronning Elizabeth II er henrykt over nyheten, heter det i uttalelsen fra kongehuset.Statsminister David Cameron har allerede sendt sine gratulasjoner til paret.– Mange gratulasjoner til hertugen og hertuginnen av Cambridge. Jeg er henrykt over nyheten om at de venter en ny baby, skriver Cameron på Twitter.Hertuginne Kate vil ikke være med prins William på planlagte arrangementer i Oxford mandag, fordi hun har ekstrem svangerskapskvalme, melder BBC. Det er en tilstand som kan kreve ekstra væsketilførsel, medisiner og næringsstoffer. Hertuginnen får legebehandling for tilstanden på Kensington Palace.Parets første barn, Prins George, ble født i juli i fjor. William er nummer to i den britiske arverekken. George er nummer tre etter sin far og farfar, prins Charles.Fødselen i fjor har gitt økt oppslutning om kongefamilien, som har slitt med fallende tillit fra folket siden prinsesse Diana omkom i en bilulykke i 1997. (©NTB)