Arbeiderpartiet faller tilbake

Arbeiderpartiet går mest tilbake på NRKs partibarometer for oktober. Partiet faller 3,6 prosentpoeng og har støtte fra 34 prosent av de spurte i meningsmålingen.

Helga Pedersen. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
Politikk

– Vi gleder oss over at vi ligger betydelig høyere enn under stortingsvalget i fjor høst, sier Ap-nestleder Helga Pedersen i en kommentar til målingen Norstat har utført for NRK.Arbeiderpartiet oppnådde 30,8 prosent i valget i fjor. Pedersen peker også på at Aps nivå på 37,6 prosent på NRKs septembermåling var høyt.– Det er ikke unaturlig at meningsmålingene svinger litt. Det er vanskelig å peke på en enkeltårsak, sier Pedersen.Høyre kan notere seg for den største fremgangen på målingen. Partiet øker med 1,4 prosentpoeng til 27,2 prosent.For de andre partiene er det små endringer. Frp får 14,3 prosent. SV får 3,9 prosent, Senterpartiet 5,3 prosent, Kristelig Folkeparti 4,9 prosent, Venstre 4,6 prosent og MDG 4 prosent. Mandatfordelingen viser fortsatt solid borgerlig flertall med 91 av 169 representanter.Feilmarginen på målingen er mellom 0,6 og 3,5 prosentpoeng og størst for de største partiene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv