- Britene krever EU-møte etter budsjettsmell

Britenes statsminister David Cameron krever et ekstraordinært møte for EUs finansministre som følge av et milliardkrav til London, ifølge EU-diplomater.

Britiske flagg. NTB Scanpix
Politikk

Britiske aviser meldte fredag at EU-kommisjonen etter en ny beregning trolig vil kreve 2,1 milliarder euro ekstra fra britene til EU-budsjettet.Cameron kjemper mot ekstraregningen.- Han grep inn i møtet, sier en britisk kilde om hvordan Cameron fredag skal ha brukt toppmøtet i Brussel til å be om et møte mellom Kommisjonen og de 28 finansministrene i Unionen.Også nederlenderne og italienerne får en ekstraregning som følge av de nye beregningene, og de tre landene arbeider for en omgjøring. Italia har formannskapet i EU og skal ha sagt de vil være vertskap for et møte mellom finansministrene. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv