– Dette er misbruk av offentlige midler

McKinsey-konsulenter toger inn i Nav for å gjennomføre en undersøkelse de ansatte slakter.

NAV - Foto - Scanpix
Politikk

Nav-direktør Joakim Lystad har inngått en omfattende avtale med konsulentselskapet McKinsey. I neste uke toger McKinsey-konsulenter inn i Nav for å gjennomføre en under­søkelse de ansatte slakter, skriver DN.–Dette er misbruk av offentlige midler, sier Hanne Nordhaug, leder for Norsk Tjenestemannslag (NTL) i Nav.Tall NTL har hentet inn viser at det er inngått rammeavtaler for konsulenttjenester innen HR, ledelse og organisasjonsutvikling på cirka 300 millioner kroner over de neste fire årene. – Vi er generelt kritiske til at der brukes så mye penger på eksterne konsulenter. Det kan ikke forsvares å bruke så mye av etatens midler på dette. Dette er midler vi mener i stedet burde vært anvendt på bedre brukeroppfølging og annen brukerrettet aktivitet i Nav. Navs oppgave er å hjelpe folk og da må mest mulig av budsjettmidlene også brukes til dette, sier Nordhaug til DN.Lystad forsvarer bruken av McKinsey.- (..) Jeg mener at organisasjonsundersøkelsen er et nødvendig supplement, men ikke erstatning til den organisasjonskunnskapen som både organisasjonen og ledelsen har, påpeker Lystad overfor avisen.