– Et budsjett gjennomtrukket av olje

Regjeringens forslag til statsbudsjett er gjennomtrukket av olje, mener Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson.

Rasmus Hansson. Foto: Scanpix
Politikk

– I dette statsbudsjettet tar Erna Solberg små skritt i retning av det grønne skiftet, men det er ikke godt nok, slår Hansson fast om Høyre-statsministerens forslag til budsjett for neste år.– Dette er et forbruks- og utslippsfremmende budsjett, gjennomtrukket av olje, mener han.Stortingsrepresentanten mener budsjettet bidrar til å forlenge oljevirksomheten utover det som er økonomisk og klimamessig forsvarlig.– Dette er strid med det Erna selv sier «at behovet for handling er akutt». For de 8,1 milliardene regjeringen har varslet i skattekutt, kunne Solberg etablert havvind som et nytt industrieventyr i Norge, sier Hansson. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv