Hagen: Umulig å slå seg opp som kjøpmann i dag

Stein Erik Hagen lever godt med at Rimi-navnet kan forsvinne, men å starte på nytt ville blitt for vanskelig.

Stein Erik Hagen. Foto: Scanpix
Politikk

- Det ville vært helt umulig for meg å starte på nytt. Man får ikke like betingelser, som gjør at en kan drive konkurransedyktig, sier Orkla-styreleder og tidligere Rimi-eier Stein Erik Hagen til DN.Han startet dagligvarekjeden i 1977, men solgte seg helt ut til Ica og nederlandske Ahold mellom 1992 og 2004. Med mandagens Coop-oppkjøp kan hele Rimi-navnet forsvinne.- Det var en veldig flott tid, når jeg ser tilbake på min reise. Det var nok noen av de beste årene i mitt liv, den gang jeg var kjøpmann, sier Hagen til DN.- Hva tenker du om at Rimi-navnet kan forsvinne?- Det opptar ikke meg. Det er ti år siden jeg solgte meg ut av Rimi, og jeg har et rasjonelt forhold til det, svarer Hagen.At dagligvaremarkedet nå kan ende med tre store aktører mener han derimot noe om.- Det er selvfølgelig uheldig at det kun blir tre aktører i dagligvarehandelen. Men situasjonen tatt i betraktning, mener jeg det er fornuftig at Coop kjøper Ica, og på den måten styrker sin innkjøpsposisjon og effektiviserer distribusjonen. Vi får tre ganske jevnbyrdige aktører, sier Hagen til DN.