IS-retrett ved syrisk grenseby etter luftangrep

Ytterliggående IS-opprørere er tvunget på retrett ved den syriske grensebyen Ayn al-Arab som følge av amerikanskledede luftangrep, opplyser lokale kilder.

Politikk

Tirsdag meldte både FN, flere internasjonale medier og tyrkiske myndigheter at Ayn al-Arab, som på kurdisk kalles Kobani, var i ferd med å bli inntatt av opprørsgruppa Den islamske staten (IS). Men ifølge en kurdisk politiker stemmer dette ikke.– Kobani er ikke i ferd med å falle. I går gjorde Den islamske staten iherdige forsøk på å trenge inn i sentrum av Kobani, men YPG fikk presset dem tilbake, og nå befinner de seg i områder rundt byen, sier Idris Nassan på telefon til nyhetsbyrået Ritzau.YPG er navnet på den kurdiske militsen som forsvarer byen mot IS.– Trenger våpenNassan, som er fungerende utenriksminister for byens kurdiske myndigheter, befant seg onsdag inne i Ayn al-Arab.– De har kanskje inntatt et par bygninger i den østlige og sørøstlige delen av byen, men det er alt, føyer han til.Han sier også at kurderne ikke trenger støtte i form av soldater, men at de i stedet har bruk for våpen og ammunisjon fra verdenssamfunnet.IS' offensiv mot byen har vart i tre uker. Mange landsbyer i området er inntatt av jihadistene og titusener av kurdere har flyktet over grensen til Tyrkia.Svart flaggIS heiste mandag sitt svarte flagg øst i byen, men siden da har antall luftangrep blitt doblet. Onsdag morgen kunne det også høres intens skyting over grensen fra Tyrkia.– De er nå utenfor innkjørselen til byen Kobani. Granatangrepene og bombardementet var svært effektivt, og som et resultat har IS blitt presset bort fra mange stillinger, sier Idris Nassan til Reuters.– Dette er den største tilbaketrekkingen siden de gikk inn i byen, og vi kan regne dette som begynnelsen på nedtellingen for når de er ute av området, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk