KrF misliker regjeringens klimalobbyisme

Kristelig Folkeparti misliker at regjeringen har forsøkt å få EU til å droppe to av sine klimamål.

Rigmor Andersen Eide (KrF) (f.v.), Harald Tom Nesvik (Frp) (f.h.), Arve Kambe (H), og Borghild Tenden (V). Foto: Lise Åserud / Scanpix.
Politikk

– Det synes jeg ikke noe om, sier partiets energi- og miljøpolitiske talsperson Rigmor Andersen Eide til NTB.EU vedtok natt til fredag å kutte klimautslippene med 40 prosent sammenlignet med 1990-nivået innen 2030. I tillegg skal unionen heve andelen fornybar energi til 27 prosent og prøve å øke energieffektiviteten med 27 prosent.Regjeringen, som er bekymret for Norges gasseksport til EU, har forsøkt å overtale EU-landene til å droppe de to siste målene. Eide mener regjeringen i stedet burde støttet opp om unionens klimatiltak.Også Norge bør kutte klimautslippene med minst 40 prosent innen 2030, ifølge Eide, som sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget.– Norge kan ikke være dårligere enn EU, fastslår hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv