Kurdere stormet nasjonalforsamlingen i Amsterdam

Rundt 100 kurdiske demonstranter stormet mandag kveld den nederlandske nasjonalforsamlingen for å rette søkelyset mot kamphandlingene i den kurdiske delen av Syria.

Politikk

Opprørere fra Den islamske staten (IS) er i ferd med å erobre den strategisk viktige grensebyen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani.Byens 160.000 kurdiske innbyggere har de siste ukene flyktet over grensa til Tyrkia, mens den kurdiske YPG-militsen forsøker å stanse IS-soldatenes framrykking.Mandag kveld stormet rundt hundre kurdiske demonstranter den nederlandske nasjonalforsamlingen i Haag, med krav om at verdenssamfunnet må komme kurderne i Ayn al-Arab til unnsetning.Demonstrantene tvang seg inn i bygningen og slo seg ned på gulvet innenfor dørene, utstyrt med bannere med teksten «Stopp Kobani».Store politistyrker er på plass, støttet av helikoptre, forteller øyenvitner på stedet.– Situasjonen i Kobani er i ferd med å komme ut av kontroll. IS har stormet byen og mange sivile blir drept. Vesten må gjøre mer for å stanse utviklingen i Syria, sier en av demonstrantene. (©NTB)

Nyheter
Politikk