Planen var å fortsette med bare Rimi

Ica hadde bestemt seg for å satse bare på Rimi i Norge om selskapet måtte drive videre alene.

Politikk

Thorbjørn Theie ble i 2012 hentet inn som sjef for Ica Norge i et forsøk på å få skikk på tallene i det svenskeide selskapet. Det klarte han aldri, men selv mener han at de skulle ha klart å få til lønnsom drift igjen alt neste år, skriver DN.For å få til det hadde kjeden bestemt seg for å kun satse på Rimi.- Mitt oppdrag var ikke å rigge selskapet for salg, men igjen få sorte tall i regnskapet. Planen for hvordan vi skulle klare det alt i 2015 var klar. Det måtte dramatiske kutt til, og ville gjort at Ica igjen ble en liten aktør med rundt syv prosent markedsandel. Planen ble satt på vent i påvente av en endelig avklaring, sier Theie til DN.En del av planen var å selge samtlige 120 butikker nord for Namsos, og å legge ned 130 butikker rundt om i landet ellers.- Det var planen, ja. Matkroken-­butikkene skulle legges helt ned, ikke konverteres. De var for små og ulønnsomme. Vi måtte bli mer lettbente på alle vis, og vi hadde kommunisert disse planene internt nå. Planen innebar at mange flere butikker måtte lide og mange flere ansatte hadde mistet jobbene sine, enn det som blir tilfellet nå når Coop kjøper, sier Theie til DN.