Regjeringen lover 2.500 nye sykehjemsplasser

Regjeringen lover sykehjemsløft og gir penger til 2.500 nye sykehjemsplasser i forslaget til statsbudsjett for neste år.

Foto: Scanpix
Politikk

Høyre og Frp setter av 500 millioner kroner til eldreomsorg i budsjettforslaget. Av dette skal 200 millioner kroner gå til investeringstilskudd til omsorgsplasser, melder NRK.Ifølge finansminister Siv Jensen (Frp) åpner dette for opprettelse av 2.500 nye plasser dersom kommunene ønsker det.Regjeringen ønsker også å skaffe seg bedre oversikt over hvor mange som venter i kø for å få sykehjemsplass.– Det er veldig varierende mellom kommunene hvor god oversikt de har, sier helseminister Bent Høie (H).Finansministeren påpeker at kartleggingen er viktig for å gjøre det mulig å bevilge de riktige beløpene til nye plasser. (©NTB)