Stadig flere snakker andre språk enn engelsk i USA

Én av fem snakker nå et annet språk enn engelsk hjemme i USA, viser fersk statistikk.

The Brooklyn Bridge (R) and Manhattan Bridge is seen from the 90th story of One World Trade Center in New York, April 30, 2012. The addition of iron columns to the 100th story pushed the height of One World Trade above that of the Empire State Building today. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: CITYSPACE SOCIETY) LUCAS JACKSON
Politikk

61,8 millioner amerikanere snakker ikke engelsk hjemme, noe som tilsvarer nærmere 20 prosent av befolkningen, går det fram av en rapport fra Center for Immigration Studies.Andelen som ikke snakker engelsk hjemme er doblet de siste 30 årene og arabisk og urdu er nå de to språkene som øker raskest, skriver The Washington Times.Blant dem som ikke snakker engelsk hjemme, er det likevel de spansktalende som er klart i flertall. 12 prosent av befolkningen, drøyt 38 millioner, har spansk som førstespråk.I California snakker nesten halvparten av alle barn i skolealder – 44,6 prosent – et annet språk enn engelsk hjemme.I Texas er andelen 35 prosent, i Nevada 33,3 prosent og i New Mexico 31,3 prosent.Amerikanske myndigheter anslår at det bor om lag 320 millioner mennesker i USA, blant dem drøyt 11 millioner ulovlige immigranter. (©NTB)

Nyheter
Politikk