Ubåtjakten i Sverige fortsetter med full styrke

Jakten på en mulig ubåt i Stockholm fortsetter tirsdag for fullt, opplyser det svenske forsvaret.

Politikk

Et antall båter og personell er involvert idet militæroperasjonen går inn i dag fem, opplyser pressevakt Johan Lundgren natt til tirsdag. Som tidligere er det svenske forsvaret svært tilbakeholden med detaljer rundt det som beskrives som «en pågående etterretningsoperasjon».En ny beslutning om hvor lenge operasjonen skal fortsette, ventes å bli tatt senere tirsdag.– Det dreier seg om hvorvidt, og i så fall i hvilket omfang, den skal fortsette, sier Lundgren.Forsvarssjefen til RiksdagenVed lunsjtider tirsdag skal forsvarssjef Sverker Göranson informere Riksdagens forsvarskomité og svare på spørsmål om søket som har pågått i Stockholms skjærgård siden fredag.– Han er klar til å møte pressen når han går derfra, sier pressevakten.Aksjonen ble igangsatt på grunn av opplysninger om fremmed undervannsaktivitet i området, og siden har spekulasjonene om at det kan dreie seg om en russisk farkost, økt i omfang.På spørsmål om innsatsen har gitt noen resultater i løpet av natten, svarer Lundgren:– Vi går ikke ut og sier hva den har resultert i slik som situasjonen er. Det omfattes av operativ diskresjon, sier pressevakten.

Nyheter
Politikk