Vedum: - Smartere bompenger er Frps nye motto

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum var langt fra fornøyd med regjeringens foreslåtte statsbudsjett som han mener favoriserer dem som har mest. Han er også forundret over Frps nye bompengepolitikk.

Finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen fra Frp. Foto: Scanpix
Politikk

– I fjor sa Frp at det er smart å fjerne bompenger. I år er politikken til Frp: «vi skal kreve inn bompenger smartere». Jeg tror ikke det var det folk stemte på, men det er det de har fått: Smartere bompengeinnkreving – Frps nye valgmotto, sa Trygve Slagsvold Vedum lattermildt i sin replikk til finansminister Siv Jensens finanstale i Stortinget onsdag.Vedum gjorde det klart at regjeringen etter Senterpartiets syn skuffer på en rekke områder. Han åpnet med å gratulere statsminister Erna Solberg (H) med å prioritere det han mener er partiets kjernevelgere.– Vinneren er dem som bor i de største husene i de beste bydelene, sa Vedum.Han mener budsjettet viser en skattepolitikk som ikke er for folk flest og folk fra hele landet. Han peker også på en rekke områder der regjeringen vil gjøre det vanskeligere for dem som fra før sliter, blant annet når det gjelder kutt i dagpenger.Han er også sterkt kritisk til det som står Sp ekstra nært, nemlig distriktspolitikken. Vedum mener blant annet at regjeringen kutter i distriktspolitiske virkemidler som har vært en klar suksess for å skape nye arbeidsplasser. (©NTB)