Vil fjerne bar-besøkende isbjørn på Svalbard

Sysselmannen på Svalbard vil tvangsflytte en isbjørn som de siste dagene har vandret rundt i gatene i den nedlagte gruvebyen Pyramiden på Svalbard. Mandag tok bjørnen seg inn baren på et hotell.

Isbjørn. Foto: Scanpix
Politikk

Bjørnen har flere ganger de siste ukene vandret rundt i gatene i Pyramiden, hvor det bor 14 personer. Gjentatte ganger har bjørnen blitt forsøkt skremt vekk, men bjørnen har hver gang vendt tilbake, skriver Svalbardposten.– Vi er i hvert fall sikre på at det er samme bjørn som har vært der de siste dagene, fra 2. til 6. oktober, og den har ikke gitt seg. Den har kommet tilbake gang etter gang, og har blitt skremt hardere og hardere, sier Jens Olav Sæther, assisterende sysselmann på Svalbard.Mandag tok bjørnen seg likså godt inn i baren på hotell Tulipan, hvor det oppholdt seg mennesker. Da sysselmannen var på plass var bjørnen borte, men planen nå er å bedøve den og frakte den langt vekk med helikopter.Men etter det korte oppholdet på hotellets bar har ingen sett snurten av bjørnen.– Nå har bjørnen beveget seg bort av egen vilje, så vi får håpe at den ikke dukker opp igjen, sier Andreassen.Sammen med mannskap fra Norsk Polarinstitutt er Sysselmannen likevel klar til utrykning dersom den igjen nærmer seg bosetningen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv