Lederen for kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, Martin Kolberg (Ap), sa til NTB onsdag at han ville råde komiteen til å gå videre med saken ettersom han mente at Mæland ikke svarte på hovedspørsmålet i sin redegjørelse – om dette dreier seg om korrupsjon. – Da har vi to virkemidler: Vi kan stille ytterligere spørsmål og så gå videre til en påfølgende høring, eller vi kan gå rett til en høring. Det er vår oppgave å sørge for at fakta kommer på bordet, sa Kolberg. I Klassekampen torsdag får han støtte fra Mælands egen partifelle Michael Tetzschner, som mener Stortinget må komme til bunns i hva som skjedde da Telenor-eide VimpelCom kjøpte lisenser til det usbekiske telemarkedet. – Vi ønsker å få kartlagt alle omstendigheter rundt Vimpelcoms forretningspraksis i Usbekistan. Så må vi finne ut av om det finnes avvik fra prinsippene om god konsernstyring i Telenor, sier han til avisen. Martin Kolberg varsler at kontrollkomiteen vil behandle næringsministerens svar tirsdag eller torsdag neste uke. Det delvis Telenor-eide selskapet VimpelCom er mistenkt for å ha overført minst 600 millioner kroner til postboksselskapet Takilant som har nær tilknytning til diktatordatter Gulnara Karimova i Usbekistan. Telenor kontrollerer 43 prosent av stemmene i selskapet. Den norske staten kontrollerer mer enn 54 prosent av aksjene i Telenor. (©NTB)