«Tid for å juble hemningsløst! Vinteren har kommet til Sør-Norge. Regnværet som skapte flom langs kysten, ble til en halvmeter snø i fjellet. Hurra!»Slik innleder Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) dagens snørapport.Budskapet er at vinteren på søndag kom for alvor flere steder på Østlandet. - I fjellet, for eksempel på flere steder i Hallingdal, kom en halvmeter snø. Ikke siden målingene startet opp i 1957 har det kommet så mye nedbør som snø på ett døgn på Meteorologisk Institutts (MET) målestasjon på Ål som nå, heter det. Også andre steder i området var søndagens snøfall av de største på mange tiår.I fjellet på Vestlandet kom det også snø sist helg. I snøsikre Røldal kom for eksempel rundt 30 cm fra fredag til søndag. Ellers har det ifølge NVE stort sett kommet mindre enn 20 cm snø.