Målingen er utført av InFact for VG fra mandag til torsdag denne uka.– Det er første gang siden oktober 2009 at Høyre bikker under 20-tallet på våre målinger, sier Knut Weberg i InFact til avisa.Høyres parlamentariske leder Trond Helleland tror striden om statsbudsjettet er forklaringen.– Vi har ikke vært flinke nok til å begrunne hvorfor vi ønsker de endringene vi gikk inn for i statsbudsjettet. Vi har hatt en tøff høst med fokus på statsbudsjettet, med lange forhandlinger, sier Helleland.Høyre går tilbake 1,9 prosentpoeng fra forrige måling. Fremskrittspartiet får en oppslutning på 12,9 prosent, tilbake 1,2 prosentpoeng. Arbeiderpartiet er størst med 40,6 prosent (opp 1,4). Kristelig Folkeparti får 6,4 prosent (opp 1,4), Venstre 4,7 prosent (ned 0,1), Senterpartiet 5,5 prosent (opp 0,8), SV 3,9 prosent (ned 0,6), Miljøpartiet De Grønne 3,8 prosent (opp 0,5) og Rødt 1,4 prosent (ned 0,2). (©NTB)