For knapt to uker siden sa Ukrainas energiminister Jurij Prodan at landet vil måtte stole på russisk kull for å komme seg gjennom den kalde vinteren, etter at krigen i Øst-Ukraina har forstyrret leveransene til ukrainske varmekraftverk. Kraftverkene står for rundt 40 prosent av landets elektrisitet, og reservene er på et kritisk lavt nivå.– Ifølge opplysninger fra DTEK og statseide Tsentrenergo har kullforsyningene fra Russland blitt suspendert, sier en talsmann for innenriksdepartementet på vegne av Prodan mandag.Ukrainas største energiselskap DTEK sier suspensjonen var uventet.– Selskapet fikk ingen offisiell melding om forsinkelsen i leveransene. Nå prøver vi å finne ut hva årsaken og omstendighetene til situasjonen er, sier DTEK i en uttalelse.Selskapet opplyser å ha importert til sammen 1,3 millioner tonn kull fra Russland siden august. Ukraina må hver måned importere rundt 1 million tonn kull for å fylle sine elektrisitetsbehov. (©NTB)