Telefonstorm etter rentekutt

Rentekutt har satt Econa-medlemmene i sving.

Tom Bolstad. Foto: econa
Politikk

Sivil­økonomforeningen Econa fikk flere medlemmer og Danske Bank ble nedringt etter rentekuttet fredag. Andre banker følger etter, skriver DN.- Vi har hatt en strøm av henvendelser fra økonomer som vil melde seg inn etter at de leste avisen fredag, sier adm. direktør Tom Bolstad i Econa til avisen.Econa samler rundt 20.000 mastergrad- og siviløkonomer og er én av de største foreningene i Akademikerne.- Vi var litt uforberedt, men økonomene er jo dyktige på dette. De er tidlig ute, sier Bolstad til DN.Rentekrig- Du kan godt si at vi starter den nye rentekrigen. Det blir spennende å se hva de andre bankene gjør, sa Trond F. Mellingsæter, leder for personmarked i Danske Bank til DN fredag.Etter at banken satte ned renten, har både Nordea og DNB fulgt etter.Både DNB og Nordea har nå en nominell rente på 2,9 prosent som sitt beste tilbud etter kutt på inntil 0,4 prosentpoeng.

Nyheter
Næringsliv