Den katolske kirke anmeldt for medlemsjuks

Fylkesmannen anmelder Den katolske kirke i Norge for medlemsjuks. Kirken kan ha fått millioner av kroner mer i statlig støtte enn den hadde krav på.

Politikk

Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland, bekrefter overfor Vårt Land at saken er anmeldt.– Det er selvsagt trist, men vi hadde ikke noe valg, sier hun.Finans- og miljøkrim-seksjonen i Oslo politidistrikt ønsker ikke å kommentere anmeldelsen.Den katolske kirken i Norge har registrert innvandrere fra katolske land som medlemmer uten å spørre. Biskop Bernt Eidsvig ble gjort oppmerksom på dette i 2012. Året etter vedtok bisperådet å avvikle praksisen, men den fortsatte likevel, ifølge Dagbladet.Biskopen har beklaget at vedtaket ikke ble gjennomført umiddelbart. (©NTB)

Nyheter
Politikk