Mener poseavgift vil skade miljøet

Gjenvinningsbedriftene og handelsnæringen er ikke i tvil om de negative konsekvensene av regjeringens poseavgift.

bærepose, pose
Politikk

Regjeringens poseavgift er miljøfiendtlig, byråkratisk og bør på søppelfyllingen. Det mener gjenvinningsbedriftene og handelsnæringen, ifølge DN.- Jeg er sikker på at avgiften virker negativt på miljøet. Nå gjenvinnes 85 prosent av alle plastbæreposer. 40 prosent blir nytt plastråstoff, 60 prosent varme. Med avgiften tror vi alt vil brennes. Det blir et kjempetilbakeskritt både i Norge og for EU-målet om 60 prosent gjenbruk av råvarer, sier konsernsjef Erik Osmundsen i Norsk Gjenvinning til avisen.Stortinget vedtok før jul poseavgiften på 1,50 kroner per stykk, som etter planen skal tre i kraft 15. mars.

Nyheter
Næringsliv