Atomforhandlingene i Sveits fortsetter på overtid

Forhandlingene om Irans atomprogram fortsetter onsdag, samtidig som det er høyst uklart hvor nærme partene egentlig er en avtale.

Sergej Lavrov. Foto: Heiko Junge / SCANPIX.
Politikk

Den siste informasjonen fra forhandlingsbordet i Lausanne er at partene, tross fremgang, fortsatt ikke er enige om «noen ting». Det hevder en ikke navngitt kilde i den tyske forhandlingsdelegasjonen overfor nyhetsbyrået Reuters onsdag formiddag.Den tyske kilden sier videre at en avtale er innen rekkevidde, men at alle må legge «godviljen til» for å komme i mål. Samtidig sier Storbritannias utenriksminister Philip Hammond at det er gjort fremskritt, selv om arbeid gjenstår når det gjelder «enkelte viktige punkter»:– Noen av punktene er særlig detaljerte og tekniske, så det er fortsatt en del arbeid som gjenstår. Men vi er i gang, og vi fortsetter arbeidet, sier Hammond.Også Kinas utenriksminister Wang Yi sier onsdag formiddag at det er gjort «betydelige fremskritt» når det gjelder de viktigste stridsspørsmålene.Russlands utenriksminister Sergej Lavrov hevdet derimot i natt at det var enighet med Iran om alle de viktige punktene, men påstanden ble raskt avvist av USA.Fristen for å nå fram til en rammeavtale utløp egentlig natt til onsdag, men partene mente det var gjort tilstrekkelig framgang til å fortsette forhandlingene.

Nyheter
Politikk