Bølge av bilskilttyverier i påsken

Mange tusen bilskilt stjeles hvert eneste år i Norge. På Romerike har det vært en liten bølge av slike tyverier denne påsken.

Foto: Scanpix
Politikk

– Vi får inn slike meldinger daglig nå for tiden, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.Søndag kveld har to nye bilskilt blitt rapportert stjålet, og ifølge Årstein har disse tyveriene vært en liten påsketrend i distriktet. Selv om tyveriet i seg selv neppe er det mest alvorlige for den som rammes, så kan konsekvensene være alvorlige.– Vi stanser ofte utenlandske biler med stjålne norske skilter. Årsaken til at dette blir mer utbredt, er trolig en kombinasjon av at de vil kjøre gris, komme seg gratis gjennom bompasseringer, eller at de vil begå kriminelle handlinger. Hvis de bruker falske kjennetegn, så blir de ikke fanget opp av kameraer eller vitner, sier operasjonslederen til avisen,Det er vanlig at biler som blir brukt til ran, har andre skilter enn de som hører til bilen. I tillegg er det svært vanlig at organiserte smuglerturer foregår i biler påsatt stjålne skilt. (©NTB)

Nyheter
Politikk