Brannvesenet advarer mot ferdsel på islagte vann

Brannvesenet var ikke imponert over folk som tok med seg unger ut på isen på Sognsvann i Oslo påskeaften.

Politikk

– Vi vil advare folk mot å gå utpå. Det er seint i sesongen, og det begynner å bli skummelt, sier vaktleder Stig Henning Duaas ved 110-sentralen til NRK. Flere personer beveget seg ut på isen lørdag, og også barn ble tatt med ut for å bli avfotografert. Folk tok også med seg grill og grillmat. Rundt dem kunne man skimte tynn, blåaktig is flere steder. – Dykkerbilen vår så overvann på Sognsvann for noen dager siden, og dykkerlederen på Sagene brannstasjon sier han selv aldri i verden ville gått ut der, sier Duaas. Tyske Kai Schewe var en av dem som dristet seg ut på isen. – Isen er trygg nok for oss, så vi får håpe det går bra, sa han. Og slapp unna denne gangen. Brannvesenet er imidlertid krystallklar: – Isen er ikke trygg, sier dykkerleder Øyvind Haugerud. (©NTB)

Nyheter
Politikk