Engstelige menn mer utsatt for kreft enn andre

Forekomsten av kreft er høyere hos menn som har stor frykt for å bli syke, sammenlignet med forekomst av kreft hos mindre engstelige menn, viser norsk studie.

haukeland sykehus, ambulanse, sykebil
Politikk

Sammenhengen mellom helseangst og kreft gjelder bare menn, og ikke kvinner, skriver Dagens Medisin .Sammenhengen mellom stor frykt for å bli syk (helseangst) og forekomst av kreftdiagnose i løpet av de 13 neste årene, påvises i en studie basert på Helseundersøkelsene i Hordaland (HUSK) og er publisert i marsutgaven av Journal of Psychosomatic Research.Forskerne konkluderer at helseangst hos menn kan bidra til at de også søker hjelp ved mulige kreftsykdommer, men slår fast at det er nødvendig med mer forskning for å slå fast om sykdomsfrykt kan ha beskyttende effekt, eller om det i stedet kan føre til økt risiko for overdiagnostisering og overbehandling. (©NTB)

Nyheter
Politikk