Hver femte fengselsansatt i Bergen sykmeldt

Ansatte i norske fengsler er mer borte fra jobben enn andre arbeidstakere.

AP Photo
Politikk

I Bergen fengsel har de i perioder hatt 20 prosent sykemeldte. Sykefraværet i Norge ligger på rundt 6 prosent, mens det i fengselsvesenet ligger på nærmere 8 prosent. Bergen fengsel har i perioder manglet én av fem ansatte melder TV 2. – Vi har et ekstremt høyt sykefravær. Jobben er mye mer krevende nå enn tidligere, og det er psykisk utmattende å være på jobb i perioder, sier Arild Andersen, som har arbeidet som fengselsbetjent i Bergen fengsel i 25 år. Andersen forteller om en rekke episoder de siste årene. – Trusler mottar vi daglig, og vold skjer også ofte. Vi vet aldri hva som skjuler seg bak celledøra når vi åpner, sier betjenten, som innrømmer at han er redd på jobb. – Utfordringen er at innsatte kan virke rolige og balanserte før de helt plutselig kan forsøke å slå eller sparke, sier han. (©NTB) 

Nyheter
Politikk