Kommunene mangler kunnskap om radikalisering

Regjeringen har bedt 23 norske kommuner om å ta grep for å hindre at norske ungdommer blir radikalisert, men kommunene aner ikke hvordan dette arbeidet skal gjøres.

Ubaydullah Hussain. Foto: Scanpix
Politikk

– Det mangler totalt sett kunnskap om radikalisering. Spørsmålet er om vi skal sitte med dette alene, men jeg må si at jeg forventer at noen på statlig hold med spisskompetanse på temaet kan hjelpe oss, sier ordfører Rune Høiseth i Larvik kommune til VG.Etter at han og 22 andre ordførere i oktober i fjor fikk et brev fra statsminister Erna Solberg med beskjed om at de måtte ta grep mot radikalisering, er listen over kommuner man mener er spesielt utsatt, økt til 30, skriver avisen.– Dette er et nytt og skremmende problem, men kommunene mangler helt klart kunnskap om radikalisering. Jeg tror et par millioner kroner til de 30 kommunene vil komme godt med, sier Yngve Carlsson i Kommunesektorens organisasjon KS.Han mener det er viktig at flest mulig fullfører skolegangen, at ungdom kan delta i idrett og inkluderende frivillige aktiviteter, samt at det gjøres et godt kriminalitetsforebyggende arbeid.– Kommunene har et ansvar for å være med på å forebygge, men de står ikke i dette alene, sier statssekretær Jøran Kallmyr i Justis- og beredskapsdepartementet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv