KrF vegrer seg for å hente asylbarn hjem

KrF mener det haster å få en forskrift for de lengeværende asylbarna på plass, men sier det ikke er til barnas beste å hente dem som allerede er blitt sendt ut.

En ung mor med barn - Foto - FN
Politikk

– At situasjonen er som den er, viser at det haster å få en forskrift på plass. Men vi tror ikke det er et barns beste å hentes hjem igjen med den risiko at de blir sendt tilbake nok en gang. Men jeg skulle ønske vi fikk den nye avtalen opp og gå på dagen, sier stortingsrepresentant Geir Toskedal til Bergens Tidende. Toskedal mener dermed at til tross for den vanskelige situasjonen i Jemen, så vil han ikke at barn som elleveåringen Shaimaa bør hentes tilbake til Norge med en gang, selv om livet hennes står i fare. I november i fjor ble Shaimaa, hennes to søsken og deres mor sendt tilbake til Jemen. Shaimaa hadde bodd sju år i Norge da familien ble uttransportert. Tirsdag ble familiens hus bombet og Shaimaa og familien måtte flykte ut av hovedstaden Sana. Toskedal mener imidlertid at asylbarna som ble sendt ut i fjor høst, skulle fått behandlet saken på nytt. – De skulle fått sakene behandlet på nytt. Det er ikke noen garanti for at de hadde fått bli, men dette handler om rettssikkerhet for barn og ungdom, sier Toskedal. Han understreker overfor avisen at Norge har rom for å være mer raus og sørge for en mer human saksbehandling, og sier at dette også var partiets intensjon i samarbeidsavtalen med regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og Venstre. (©NTB)

Nyheter
Politikk