Putin: Hellas ba ikke om pengehjelp

Hellas har ikke bedt om økonomisk bistand, sier Russlands president Vladimir Putin.

Politikk

Putin møtte Hellas' statsminister Alexis Tsipras i Moskva onsdag for å diskutere energi og handel. Men besøket har også skapt spekulasjoner om grekernes venstreorienterte regjering søker tettere bånd og hjelp østfra, tross EUs sanksjoner mot Moskva.– Den greske siden brakte ikke opp spørsmålet om bistand, sa Putin på pressekonferansen etter møtet.Men han snakket om muligheten for styrket energisamarbeid og åpnet for at felles prosjekter i Hellas kan bety russisk kreditt. Mens Tsipras ikke la skjul på at han svært gjerne ser større russiske investeringer i gresk økonomi.Den greske statskassa er i ferd med å gå tom, og Hellas har fortsatt ikke klart å få på plass en avtale med EU og IMF om utbetaling av de siste 7,2 milliarder euroene i midler fra landets kriselån. (©NTB)

Nyheter
Politikk