Regjeringen har avtalt faste asyl-møter med støttepartiene

KrF og Venstre skal ha månedlige møter med regjeringspartiene og Justisdepartementet om asylfeltet for å sikre et bedre samarbeid i fremtiden.

Politikk

Asylbarnsaken har skapt dyp splid mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet på den ene siden og regjeringens støttepartier Venstre og Kristelig Folkeparti (KrF) på den andre siden.Nå har partiene lagt en plan for å samarbeide bedre om det betente asyl- og innvandringsfeltet, men også om de andre politikkområdene som ligger under kommunal- og forvaltningskomiteen, skriver Dagen.De fire innvandringspolitiske talspersonene har avtalt at de skal ha månedlige møter med Justisdepartementets statssekretær Jøran Kallmyr (Frp). KrFs innvandringspolitiske talsperson Geir Toskedal sier bakgrunnen er å få til en bedre samordning på dette politikkfeltet og gi støttepartiene en mulighet til å følge asylfeltet tett.Toskedal sier han forventer å få rapport om engangsløsningen for asylbarna, den varige løsningen og statistikk på flyktningfeltet.- Her kan vi også ta opp eventuelle nye spørsmål, sier Toskedal og omtaler det som «et rådgivende organ» for justisministeren.Det er ventet at asylbarnsaken vil få en politisk løsning denne uken, før Venstres landsmøte som starter i Tromsø fredag. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv