– Regjeringspartiene vil innføre betalingsmur hos NRK

Høyres mediepolitiske talsperson Kårstein Eidem Løvaas mener NRK må opprette betalingsmur på sine nettsider.

NRK.jpg
Politikk

Ifølge Aftenposten støtter Høyre og Frps stortingsgrupper forslaget.– NRKs kjernevirksomhet skal være radio og TV. Nettvirksomhet utover profilering av radio- og TV-stoffet må NRK ta seg betalt for, på lik linje med andre medier, sier Løvaas til Aftenposten.Løvaas mener at brukerbetaling for eksempel kan innføres ved at de som allerede betaler lisens, kan betale en ekstraavgift.I juni vil kulturminister Thorhild Widvey (H) legge fram en stortingsmelding om NRK, og ifølge Løvaas ønsker Høyre å diskutere disse temaene. Ifølge Aftenposten stiller både Høyre og Fremskrittspartiets stortingsgrupper seg bak forslaget, som vil bli diskutert i Stortinget til høsten.Tidligere har både TV 2, Schibsted, Amedia og VG gjort det klart at NRK skal begrense seg mer til produksjon av lyd og bilde, og ikke konkurrere i nettavismarkedet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv