Sjokkmåling for SV og Venstre

SV krymper voldsomt, og også Venstre havner under sperregrensa på en fersk meningsmåling. Ap får fortsatt godt over 40 prosent, mens Høyre er målingens store vinner.

Politikk

SV faller hele 1,5 prosentpoeng og deiser med det ned til elendige 2,6 prosent oppslutning på målingen som Norstat har gjennomført for Vårt Land den siste uka i mars.Venstre er også ille ute å kjøre og faller 1,2 prosentpoeng til 3,8 prosent.Bortsett fra Høyres solide oppgang på 1,3 prosentpoeng til 22,3 prosent og Miljøpartiet De Grønnes byks på 1,2 prosentpoeng til 4,3 prosent, er det bare Rødt som kan skilte med en riktig pen framgang på 0,7 prosentpoeng til 1,8 prosent.Både Sp og KrF går fram beskjedne 0,1 til henholdsvis 5,9 og 6,5 prosent. Frp fikk et gjennomsnitt på meningsmålingene på 10-tallet for første gang i mars, og denne tendensen bekreftes i Vårt Lands måling der partiet står fjellstøtt på labre 10 prosent.Andre partier faller 0,6 prosentpoeng til 1,2 prosent på målingen.Hadde Vårt Lands partibarometer vært valgresultat, ville det skjedd store endringer i maktfordelingen på Stortinget. Mandatfordelingen ville vært følgende: Ap 76 (+21 fra stortingsvalget i 2013), H 40 (-8), Frp 18 (-11), KrF 12 (+2), Sp 11 (+1), MDG 8 (+7), V 2 (-7), SV 1 (-6) og rødt 1 (0). (©NTB)

Nyheter
Næringsliv