Spås braksuksess som forfatter

Gro Harlem Brundtland slår fortsatt knockout på røkla som forfatter. Jens Stoltenberg forventes imidlertid å kunne selge bortimot like ellevilt som landsmoderen.

Politikk

Politikere som tar et oppgjør med fortiden ved å utgi bok kan tjene store penger, men det skal mye til for å toppe bestselgerlistene, skriver KapitalSelv om Einar Gerhardsens samlede verker ble en kanonsuksess på 1970-tallet med et samlet opplag på nærmere en halv million eksemplarer, blir de færreste politikerbøkene noen kioskvelter i dagens samfunn.De senere årene har ingen av landets politikere kunnet toppe Gro Harlem Brundtlands salgssuksesser Mitt Liv og Dramatiske år, som ble utgitt på Gyldendal i 1997 og 1998.Med et totalopplag på hele 145.000 eksemplarer går hun selv Carl I. Hagens memoarer Ærlig talt , med et totalopplag på 63.300 eksemplarer, en høy gang.Nå har imidlertid Gyldendal skyhøye forventninger til Jens Stoltenbergs kommende selvbiografi. Det er foreløpig ikke bestemt når den skal utgis, men forlaget håper og tror at den vil slå like godt an som landsmoderens, skriver Kapital.- Hvor godt en slik bok slår an avhenger veldig av hvilke politiske størrelser det er snakk om. Gro var og er fortsatt landsmoderen, og det var en voldsom interesse rundt henne. Opplagstallene hennes blir nok ikke matchet før Jens Stoltenbergs memoarer kommer, sier Jan Swensson, som er redaksjonssjef for sakprosa i Gyldendal.Swensson mener at Stoltenberg er en av få politiske størrelse i Norge som kan forventes å ende opp med opplagstall i noenlunde samme liga som Brundtland.- Forventer dere at Stoltenbergs bok vil selge like bra som landsmoderens?- Det er lov å håpe. Det er klart at det skal bli tøft å matche 145.000 eksemplarer, men det er jo opplaget for to bind. Det er kun navn av den størrelsen Stoltenberg har som kan tenkes å havne på et så stort opplag, mener Swensson ifølge Kapital.Les mye mer om politikernes boksuksesser i Kapital 6/2015!

Nyheter
Næringsliv