Støre ut mot søndagsåpne butikker

- Er regjeringens høring om søndagsåpne butikker reell?

Politikk

Det ville Ap-leder Jonas Gahr Støre vite da statsminister Erna Solberg stilte til muntlig spørretime i Stortinget onsdag.– Vil regjeringen trekke forslaget dersom den får nok motstand? spurte Støre og viste til at både store deler av handelsstanden og flertallet i befolkningen er imot forslaget om søndagsåpne butikker.– For det store flertall er søndag hviledag. Den eneste hviledagen vi har i løpet av en uke, står for fall, sa Støre og pekte på at søndagsstengt er et kulturelt kjennetegn ved Norge.– Hvordan vil dette prege samfunnet, skal vi også ha søndagsåpne barnehager? spurte Støre. Han argumenterte også med at søndagsåpne butikker vil ha en negativ klimaeffekt.– Ifølge forskning vil hele effekten av økt elbilbruk bli nullet ut, framholdt Ap-lederen.Statsministeren repliserte at regjeringen selvfølgelig vil lytte til høringsinstansene.– At vi lever litt ulike liv, betyr at samfunnet må ha ulike åpningstider. Søndagsåpne butikker er en del av dette, sier Solberg og peker på at en rekke kommuner ikke tillater søndagsåpent, mens andre gjør det.– Dette skaper ulikheter rundt omkring, mener hun. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv