Ap: Flere vil miste jobben enn regjeringen tror

Regjeringens anslag for arbeidsledigheten er for lave, sier Arbeiderpartiets Per Rune Henriksen. Han viser til dystre rapporter fra leverandørindustrien.

Publisert 18. mai 2015 kl. 15.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 143 ord

– Det virker klart at regjeringen har undervurdert hvor alvorlig utviklingen er i sine anslag om antall arbeidsledige i revidert nasjonalbudsjett, sier Henriksen til NTB.Ap-representanten er saksordfører for Stortingets behandling av plan for utbygging og drift av det enorme Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen. Mandag møtte han representanter for leverandørindustrien i Stavanger.Så langt har flere tusen ansatte mistet jobben, i tillegg til midlertidig ansatte som ikke har fått fornyet kontrakt.– Først kom nedskjæringene på grunn av lavere inntjening for oljeselskapene, nå begynner vi å se konsekvensene av lavere oljepris, sier Henriksen.Anslag fra Norsk Industri antyder at ledigheten kan komme opp i 200.000, noe som er langt unna hva regjeringen beregner i revidert nasjonalbudsjett. I budsjettforslaget er anslagene for ledigheten 4 prosent i år og 4,1 prosent neste år. Det innebærer i så fall at toppen for arbeidsledigheten alt er nådd i denne omgang. (©NTB)