Fire tigre født i Kristiansand Dyrepark

Den sibirske tigerhunnen Boonya fødte 17. mai fire tigerunger i Kristiansand Dyrepark. Det er den største tigerfødselen i Norge noensinne.

Publisert 18. mai 2015 kl. 10.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
Foto: Scanpix

– Foreløpig ser det ut som om morsinstinktet er slik det skal være. Helt siden fødselen har fire år gamle Boonya passet godt på ungene sine, sier biolog Helene Axelsen i dyreparken i en pressemelding.Det er født tigre i dyreparken to ganger tidligere – i 2002 og 2004. De to fødslene ga tre tigerbarn til sammen.– Det har aldri tidligere blitt født et kull på fire i Norge, sier direktør Per Arnstein Aamot.– Dessuten er det et av verdens mest utrydningstruede dyr, der begge foreldrene er høyt ratet i det internasjonale bevaringsprogrammet, sier han til Fædrelandsvennen.Publikum i dyreparken vil ikke få se tigrene med det første. I tiden som kommer, skal hun og barna skjermes, selv fra faren Ulysses, for å få mest mulig ro.Tigerungenes mor kommer fra Russland og faren fra Ukraina. De ble sendt til Kristiansand gjennom bevaringsprogrammet til Den internasjonale dyreparkforeningen i henholdsvis 2013 og i år. (EAZA). (©NTB)