Flere flyktninger til Oslo

Flertallet i bystyret i Oslo vedtok onsdag at hovedstaden skal ta imot til sammen 811 flyktninger i 2015, slik regjeringen har bedt om.

Publisert 21. mai 2015 kl. 09.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
Foto: Scanpix

– Under annen verdenskrig flyktet 50.000 nordmenn over grensen for å unnslippe krigens herjinger her hjemme. Derfor bør vi si ja til de syriske flyktningene, sa Zaineb Al-Samarai (Ap) fra talerstolen i bystyret, ifølge Aftenposten.Regjeringen har oppfordret Oslo kommune til å bosette 291 flyktninger utover bystyrets tidligere vedtak om å ta mot 520 flyktninger.– Det er viktig for Venstre at vi i Oslo bidrar i den nasjonale dugnaden for å hjelpe mennesker på flukt fra overgrep, terror, krig og vold, sier Oslo Venstres leder Espen Ophaug.– Det har vi plass til i byen med det store hjertet, sier Ophaug.Carl I. Hagen (Frp) argumenterte mot å øke mottaket av flyktninger til Oslo.– Vi har allerede store utfordringer med integreringen. På enkelte skoler har over 90 prosent av elevene i første klasse minoritetsbakgrunn. Vi bør heller hjelpe dem i deres nærområde. På denne måten vil vi kunne hjelpe langt flere, sa Hagen. (©NTB)